Hem arrow Spelprojekt
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Spelprojekt
GIRLS 2.0 PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 5
Skrivet av Krister Sundelin   
2007-04-09

Efter att ha läst Tobias Radesäters fantastiska superhjälterollspel/serie Supergänget (>>länk<<) så kom jag fram till att det borde vara det perfekta regelsystemet till GIRLS 2.0, efter vissa modifikationer.

Läs mer...
Dagbok: Flyt PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 1
Skrivet av Krister Sundelin   
2006-07-24
I förra dagboksinlägget så förklarade jag hur procentsystemet i Fimbulvinter kom till och varför jag gjorde de designval som jag gjorde. Så här i efterhand så är det väl nästan självklart att en Drakar&Demoner, till och med Drakar&Demoner Krille, måste ha en Basic Roleplaying-motor, och procentsystemet har trots allt en massa trevliga möjliga finesser utöver nostalgin.

Det förklarar dock inte varför jag valde att ta systemet till Biblioteksvärlden. Jag hade ju som sagt var ett fungerande grundregelsystem i form av T10-systemet. Varför bara kasta ut det och börja om med ett procentsystem?

Läs mer...
Dagbok: Systemskifte PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
Skrivet av Krister Sundelin   
2006-07-19
Jag tänkte att det kunde vara kul att föra någon slags dagbok över arbetet med ett rollspel, så att folk kunde få följa med på resan, hela vägen från start till slut.

Nu är det inte helt sant, eftersom resan redan är påbörjad sedan ett bra tag. Jag har hyfsat god koll på miljön och stämningen i spelet, även om det naturligtvis är en hel del kvar att göra. Det har till och med funnits en T10-version av reglerna (nästan samma som i Skymningshem: Andra Imperiet), innan jag beslöt mig för att kasta ut dem och börja om från början.

Läs mer...
Vad är biblioteksvärlden PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 6
Skrivet av Krister Sundelin   
2006-06-10

"Biblioteksvärlden" är projektnamnet på ett rollspel som jag håller på att utveckla. Rollspelet är ett mysigt fantasyrollspel som handlar om äventyr i ett gigantiskt bibliotek, som är så stort att det täcker en hel planet i ett kilometertjockt lager. Oroa dig inte, det finns en bakgrundsståry som bortförklarar det. Men det är inte ett realistiskt rollspel, och det är inte ett intrigbaserat rollspel. Det är knappt så att det finns en metaplott i det. Däremot ska det vara kul, spännande och fantasikittlande, samt enkelt och trevligt, och det ska fungera för nybörjare.

Läs mer...

Se även
asako.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.