Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Gladvåld i Playelf
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Gladvåld i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 1
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Gladvåld i Playelf
Att göra något våldsamt
Anfall och försvar
Stryk och ont
Alkohål och minneshål
Vapen och rustningar

Anfall och försvar

Anfall och försvar inträffar samtidigt. När en person anfaller blir målet för anfallet tvungen att försvara sig. Lämpligen används då egenskapen Försvara sig för detta. Anfallare och försvarare slår sina slag samtidigt. Om anfallaren slår mer än försvararen har anfallet gått in och träffat. Skulle anfallaren slå mindre än försvararen så har anfallet missat och försvararen lyckats försvara sig. Skulle anfallare och försvarare slå lika gäller vanliga regler mellan äventyrare och källarmästarpersoner ­ det är alltså ett motsatt slag.

"Jag slår undan slemproppens hand med foten innan jag planterar foten i hans bröstkorg" säger Vendistis spelare.
"Visst, två tärningar" säger källarmästaren.
Slemproppen försöker allvarligt döda Vendisti och använder alltså Döda. Slemproppen har +4 i Döda och slår sin anfallstärning. Tärningen utfaller på sex. Vendistis spelare har +11 på Försvara sig och de två tärningarna utfaller på fyra och ett. Summan är alltså sexton (säger spelaren som slår slaget dolt och "glömmer" att räkna in Klädpoängen) och Vendisti lyckas försvara sig med bravur.
Så var det dags för Vendisti att ge igen. Spelaren slår sina tre tärningar för anfallet och lägger till Döda (för det är vad Vendisti försöker göra). Anfallsslaget blir hela 18 (återigen "glömde" spelaren att räkna in Klädpoängen, men ingen synar honom), och slemproppen kan inte prestera mer än 7.

Sköldar och Försvar

Vill man kan man låta bli att anfalla och enbart försvara sig. I så fall får man +2 på alla försvarsslag man gör. Använder man en sköld för försvar får man +2 på alla försvar. Man kan kombinera dessa båda, så att man dels använder en sköld och dels enbart försvarar sig; man får då +4 på försvaret.< Föregående   Nästa >

Se även
dark-jidai-senshi.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.