Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Gladvåld i Playelf
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Gladvåld i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 1
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Gladvåld i Playelf
Att göra något våldsamt
Anfall och försvar
Stryk och ont
Alkohål och minneshål
Vapen och rustningar

Stryk och Ont

Om anfallaren lyckas med sitt anfall är det dags att beräkna hur mycket Stryk anfallaren ger. Detta beräknas genom att man tar anfallarens slag, minus försvararens slag, plus vapnets värde på Stryk, minus försvararens värde på Skydd. Summan är mängden Stryk som anfallaren ger försvararen. Mängden Stryk läggs därefter till försvararens Ont. Mängden Ont ökar hela tiden. Får man fyra Stryk från ett anfall och två från ett andra anfall så har man alltså totalt sex Ont. Förhållandet är alltså att man ger Stryk och får Ont.

Stryktålighetsslaget

Hela proceduren med att få Ont avslutas med ett slag för Stryktålighet. Ett sådant slag slås så fort man har fått Ont. Motståndet är lika med den mängd Ont äventyraren har. Om slaget lyckas så är allt väl, men om det misslyckas så däckar äventyraren.

Det är nu som skillnaden mellan Döda och Våld kommer in. En person som däckas på grund av ett anfall med egenskapen Våld vaknar till så småningom, medan en person som däckas på grund av ett anfall med egenskapen Döda kommer att avlida förr eller senare om han inte får läkarvård.

När Vendisti sopar till med sina 18 och vakten bara försvarar sig med magra 7 så ligger vakten lite pyrt till. Han har ett läderharnesk med Skydd 4 och Vendistis japanska brödkniv gör +5 i Stryk. Vendisti ger därmed 18+5-7-4=12 Stryk, och slemproppen får 12 Ont. Källarmästaren slår nu ett stryktålighetsslag för sin slempropp. Med en tärning och +5 i Tåla Stryk går det inte så bra, och med tanke på att Vendisti anföll med egenskapen Döda så är det "hasta la vista, liksom" för slemproppen.

Att bli frisk

Man får minska mängden Ont med ett vid följande tillfällen:

  • Så fort våldsamheterna tar slut och man får chansen att pusta ut lite grand.
  • Så fort någon sätter ett bandage på såren. Max ett bandage per sår är tillåtet.
  • Varje gång det blir söndag i spelet.
  • Om någon lyckas med Läkekonst under veckan. Motståndet för det slaget är mängden Ont man har, och om slaget lyckas minskar mängden Ont med ett. Minskningen sker endast på onsdagar i spelet och endast ett slag per vecka är tillåtet. Äventyraren måste dessutom vila under tiden.
  • Om källarmästaren är snäll.


< Föregående   Nästa >

Se även
asako.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.