Hem
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Monster i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 3
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Monster i Playelf
Dumma monster 1
Klyftiga monster 1
Klyftiga monster 2
Ohyra
Drakar

Klyftiga Monster

Klyftiga monster är ungefär lika listiga som vanliga intelligenta varelser. De kan dyka upp lite här och där i världen, oftast när man minst behöver dem, det är bland annat detta som gör dem klyftiga.

Liten Elak Jävel

De små elaka jävlarna har ofta misstagits för demoner från helvetet. Detta är helt fel för trots att de är helt röda med horn, svans och elak uppsyn så är de faktiskt en sorts apor som evulerats lite snett. De elaka jävlarna lever till skillnad från sina förfäder inte i skogar utan trivs bäst i djupa underjordiska gångar och i bortglömda ruiner. Det har tillochmed hittats jävlar i städers kloaksystem. Till sättet så är de inte direkt onda utan rejält oartiga, hyperaktiva och som namnet antyder, elaka. De kan tala men delas vokabulär är begränsat till grova svordomar som kan vara direkt skadliga mot präster och andra pryda typer. Om ni vill veta hur de ser ut så tänk er bara en apa t ex en chimpans utan hår men med en läderartad röd hud, typiska djävuls horn och en lång svans som sluta i en fin triangel. Ju större triangel destu högre status har jäveln i stammen.
( )

Egenskaper: Döda +5, Försvara sig +8, Svära som en borstbindare +18, Våld +7, Tåla Stryk +9, Sno saker +10
Fördelar: Tänder och Klor, Dålig moral, Mörkersyn, Överskottsenergi.
Nackdelar: Kort, Klen, samma Dåliga moral, Dum.
Vapen: Högaffel eller treudd +5

Stor Elak Jävel

Om man tar en liten elak djävel och gör den tre gånger så stor plus ger den fjällpansar och taggar på ryggen så har man en stor elak jävel. Det här är jävlarnas adel, deras riddare, deras elit garde, deras riktiga macho hunkar....ni hajar. Tillskillnad från deras kusiner så är saknar de den överskottsenergi som gör jävlar ettriga. Istället så är riktigt onda och sadistiska och de gillar att hånskratta.
( )

Egenskaper: Döda +14, Våld +14, Förvara sig +14, Tåla stryk +16, Tortera +20, Hånskratta +12, Stark +15
Fördelar: Stor, Tänder och Klor, Tjockt skinn, Stark.
Nackdelar: Sadistisk, Motbjudande, Stolt jävel 10, Hybris.
Vapen: Stor stridsgaffel +8

Den Stora Jäveln

Djävulen, Satan, Diablo, Lucifer, Den mörke. DSJ är upphovet till tron på den fallna ängeln och den yttersta ondskan. DSJ är en gorilla som aldrig dött. Han har istället evolverats till en 9 meter hög jävel med horn som vassa trädstammar och klor som tvåhandssvärd. Han är alla jävlars kung och jävlarna vallfärdar till hans hov bara för att få en skymt av honom där han sitter på sin tron av marmor (så seriöst det här blev) och blir uppassad av sina hovjävlar. Man skulle kunna tro att någon som utvecklats något så enormt fysiskt skulle lyckas utveckla sig intellektuellt men tyvärr så är DSJ nästan lika dum som en Gorgonzola och hovet styrs av hans hovmann Xritzz.
( )

Egenskaper: Döda +27 Våld +22 Tåla Stryk +30 Stark +26 Övervåld +22.
Fördelar: Riktigt stor, STORA tänder och klor, Tjockt skinn, Skräckinjagande.
Nackdelar: Dum, Hungrig, Egocentrisk, Risig sjävkontroll.
Vapen: STORA tänder och klor +12

Galen vetenskapsman

Den galne vetenskapsmannen är en pervers magiker som lämnat magin för den nya vetenskapen, med efterföljande naturliga knasighet. Han har enorma vita hårtofsar som sticker ut från huvudet, vit långrock med blodfläckar och ett par skalpeller i bröstfickan. Han bär alldeles för små glasögon som sitter så långt ut på nästippen det går. Han har alltid rödsprängda ögon och är alltid stressad.
( )

Egenskaper: Vara smart +11 Bygga/Reparera Frankenstens +10 Döda +2
Fördelar: Extremt Smart
Nackdelar: Virrig, Stolt Jävel
Vapen: Extra vassa skalpeller +4

Hjälte från Väst

Hjältar från Väst är kaxiga, livsfarliga hunkar som kan klå upp äventyrarna om de är elaka. Är de snälla så kommer Hjälte från Väst att spöa skiten ur dem. En typisk Hjälte från Väst är inoljad och pumpad som ett cykeldäck, och när han slåss så ropar han hela tiden ut kaxiga förolämpningar, till exempel: "Du slåss som en slaskhink" eller "Jävla guling" och liknande saker. Samtliga av dessa förolämpningar har censurerats något av översättaren. En Hjälte från Väst har alltid inoljad, bar överkropp och slåss iklädd kamouflagebyxor och kängor.

Han använder inga vapen, är alltid bäst på allt och är alltid Vietnamveteran, även om han är född 25 år försent.

Egenskaper: Omöjliga stunts 10, Döda 12, Våld 16, Akrobatik 6, Se cool ut 18, Svära 9, Tåla orimliga mängder stryk 16, Komma på fyndiga förolämpningar 19
Fördelar: Pumpad som fan, Är alltid bäst på allt
Nackdelar: Äckligt kaxig, Brutal, Självgod, Censurerat översatt, Helylleamerikan
Vapen: Stålhårt knytnävsslag +2, Stålhård spark +3, Skitvass Rambokniv +4

Svart Riddare

Dessa medlemmar av en småvrickad ridarorden har oftast inget bättre för sig än att stå och hänga vid broar, vägar, smala dalgångar och andra ställen där det är ont om plats. Om någon vill komma förbi blir de fly förbannade och försöker helt enkelt puckla på äventyraren eller äventyrarna. Trots att dessa svarta riddare är skickliga krigare så ligger deras största styrka i sin makabert höga tilltro på sig själva. Hur mycket man än slår på dem så vägrar de inse att de faktiskt kan skadas. Det berättas att man tillochmed sett Svarta Riddare utan armar eller ben bita sig fast i benet på sina motståndare och helt enkelt vunnit genom att bloda ner sitt offer.

Egenskaper: Döda +12, Tåla stryk +20, Skryta +10, Balans +7, Bita sig fast +9, Försvara sig +10, Envis +10
Fördelar: Benhård Tro, Svårdödad, Envis som Faen.
Nackdelar: Hybris, Sinnessjuk, Stolt Jävel, Korkad.
Vapen: Tvåhandssvärd, Lång brynjeskjorta + 8
( )< Föregående   Nästa >
sorg.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.