Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Några andra grejer
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Några andra grejer PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-18
Artikelindex
Ny regel för Ont
De Djupas språk
De Djupas teknologi
Ny nackdel
Ny ras: djuping

De Djupas teknologi

De Djupas teknologi är inte överdrivet avancerad, men de representerar trots allt en djuphavscivilisation med åtskilliga tusen år på nacken och de har således jäkligt schyssta prylar inom vissa specialområden. Dessa är dock sällan anpassade för människors landliv.

Djuphavsglödklot: 100 Pix. Har Du svårt att tränga ner i de där riktigt djupa djuphavsgravarna utan att kunna se handen framför Dig? Är Du trött på att ständigt bryta av spröten på ryggfenan då Du slemmar fram genom undervattenstunnlarna vid kusten? Vill Du kunna läsa den store filosofen (!!!!)olf (!!!)(!)(!)s senaste verk då de andra i Din grotta gått och lagt sig? Då är vårt Djuphavsglödklot verkligen något för Dig! Med hjälp av nyligen upptäckta feromoner drar denna lilla (2 tums diameter) glaskula till sig ett slags självlysande alger som ger ifrån sig ett lagom dunkelt fosforescerande sken. Feromonerna garanteras att fortsätta fungera i minst sjuhundra år. En ljuskälla som varar länge, utan de skyhöga kostnaderna för permanent magi. Kan även användas för att locka till sig smarriga fiskar nere i djupen. Klotet fungerar ett äventyrarliv ut, men upphör att lysa efter att ha varit borta från havsvatten i ett dygn. Måste sedan "laddas upp" (dra till sig alger) genom att vara nedsänkt i havet i någon timme eller så beroende på algtillgången i vattnet. Ljuset är blekgrönt och lite svagare än en fackla (-2 på alla slag som kräver synen, om Djuphavsglödklotet är den enda ljuskällan och man inte har Mörkersyn).

Halskedja till Djuphavsglödklot: 50 Pix. Praktisk halskedja försedd med ett ihåligt smycke där Djuphavsglödklotet kan förvaras så att Du inte lyser upp sin omgivning då Du inte vill. Tillverkas i 18 karats mystisk guldlegering.

Tiara till Djuphavsglödklot: 180 Pix. Om Du verkligen vill kunna arbeta medan Du utnyttjar Djuphavsglödklotets fulla lyskraft, är detta det perfekta tillbehöret för Dig. En hållare i form av ett vackert kvinnoansikte (vilket av andra varelser oftast uppfattas som en fasansfull djuphavsdemon - övers. anm.) håller klotet på plats ungefär åtta tum ovanför Dina ögon. Tillverkas i 18 karats mystisk guldlegering med vacker gravyr (vilket av andra varelser oftast uppfattas som fasansfulla djuphavsdemoner som utför onaturliga sexuella handlingar - övers. anm.) och fästen för sexton ädelstenar. Det exakta värdet beror på ädelstenarna, från bärnstenar (+10 Pix) till diamanter eller rubiner (+800 Pix). Passar inte på en mänsklig skalle, och förutom De Djupa skulle endast dvärgarnas smeder klara att smida om legeringen utan att samtidigt sabba dess vackra rödaktiga lyster.< Föregående   Nästa >

Se även
asako.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.