Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Några andra grejer
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Några andra grejer PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-18
Artikelindex
Ny regel för Ont
De Djupas språk
De Djupas teknologi
Ny nackdel
Ny ras: djuping

Ny ras: Djuping

Djupingarna ser närmast ut som en korsning mellan grodor och djuphavsfiskar av det mer groteska slaget. De är kortare än de flesta människor, drygt fem fot långa, men inte direkt Korta. Ett par olika tecknares tolkningar hittar du här och här. De stinker av fisk, men deras nackdel Känsligt Luktorgan används inte för verkligt äckliga stanker. Istället är de desto mer känsliga för parfym och liknande.

Den stariliska världens Djupingar kännetecknas främst av sina mer eller mindre lyckade försök att vara djupa. De dyrkar Den Förjävligt Djupe, som anses vara alla Djupingars fader och den djupaste varelse som någonsin nedstigit till den stariliska världen.

Djupingarna har en avancerad civilisation nere i havsdjupen, med städer och tempel och hela faderullan. De håller sig väldigt mycket för sig själva och söker endast i undantagsfall kontakt med andra raser.

På vissa ställen i världen har de dock slutit vissa avtal med befolkningen i ett område. Genom vissa groteska ritualer i horisontalläge har de korsat sig med människor eller andra dödliga varelser. Avkomman, och normalt även avkomman av åtföljande korsningar, utvecklas sakta från att ha fötts som nästan helt mänskliga till att bli mer och mer som Djupingar. Till slut stiger de ner i havet och får evigt liv då de förenar sig med De Djupa.

Djupingar har fördelarna Evigt Ung, Mörkersyn, Amfibie, Tänder och Klor samt Tjockt Skinn. Detta balanseras av nackdelarna Motbjudande, Filosofisk, Känsligt Luktorgan (5), Långsint och Taskigt Tidssinne.< Föregående   Nästa >

Se även
valkyria.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.