Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Playelfs postorderkatalog
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Playelfs postorderkatalog PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 12
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs postorderkatalog
Tjänster
Verktyg
Trolldrycker och förnödenheter
Vapen

Verktyg

Prinsessa i nöd: 3000 spänn. Som drakdödare vet man att det dummaste man kan göra är att gå in drakens grotta. Därför har Jorgi "Stumpen" Drogg uppfunnit denna lilla anordning. Det är helt enkelt en något sånar verklighetstrogen docka som förställer en prinsessa. Det finurliga med dockan är att den genom magi kan ropa allt ifrån "Hjälp!" till "Min far kommer ge en stor belöning till den som hjälper mig hem nu när alla mina vakter har flytt efter att de såg en ekorre." Den kan även med fördel användas mot t ex rovriddare och andra typer som gillar att kidnappa prinsessor. Så vad är den bra för? Istället för de tappra äventyrarna behöver gå in till ondingen så kommer ondingarna komma till dem. Dockan aktiveras med ett snöre på ryggen.

(DM-2970, Dockor för Män AB/Ludvig Marmsjö)

Fäll-desarmeraren Rammlo: 2400 spänn. Om Ni som äventyrare är mer av den försiktiga typen och inte vill gå in genom alla dörrar eller gå genom korridorerna utan att testa dom först. Då ska ni införskaffa Rammlo som ni kan ha med er in i Den mörka furstens borg som förtrupp och ha att slänga in genom dörröppningar och dylikt för att se om det finns några fällor eller monster på andra sidan dörren.

(DG-1952, D&G AB/Daniel Tönnberg)

Rammlos Pansarpaket: 1000 spänn. Om ni har märkt att eran docka har lidit ovanligt mycket och fattat personligt tycke för den kan ni köpa till detta paket för att göra dockan tåligare och ge den ett mer skräckinjagande intryck. Paketet innehåller: Hjälm, Brynja, Brynjehosor och en sköld samt ett svärd.

(DG-1962, D&G AB/Daniel Tönnberg)

Allt-i-allo-kniven Nåja: 25 spänn. Har du någonsin upptäckt att det är något verktyg som du saknar? Är din victorinox för mesig? I så fall är Nåja-kniven precis vad du behöver. Kniven innehåller sax, sugrör, avbitartång, såg, kompass, skalpell, komplett skruvmejselkit bestående av två skruvmejslar, en stjärnmejsel, en pryl och en borr, samt ett litet kompakt överlevnadspaket bestående av en fiskelina, två krokar, vaxljus, flinta och stål, fnöske, glödlåda, mycket litet anteckningsblock, penna och en chockladkaka. Med en Nåja-kniv har du nästan allt du behöver för vildmarksliv. Dessutom kan den användas som vapen. Varning! Att använda kniv som vapen är vådligt för andras hälsa!

En Nåja-kniv fungerar precis som en vanlig kniv och ger därför +2 i Stryk. Däremot ser den mycket elakare ut.

(LA-1141, Leveller Arms/Krister Sundelin)

Nåja Deluxe: 180 spänn. Som ovan men med en het besvärjelse i klingan som kan utlösas vid behov, till exempel för att bränna igen sår, desinficera klingan, koka små mängder vatten eller tända brasor. Varning! Att använda Nåja-kniven som vapen med besvärjelsen aktiverad är än mer vådligt för andras hälsa! Tänk på brandrisken!

Om besvärjelsen är aktiverad ger kniven +4 Stryk. Besvärjelsen kan aktiveras två gånger per dygn och varar i en minut. Man kan koka en halvliter vatten eller värma en liter vatten per tillfälle.

(LA-1142, Leveller Arms/Krister Sundelin)

Fackeldrake: 4000 spänn. Ramkins Drakfarm har den stora äran att presentera denna fantastiska varelse för den mörkrädde äventyraren. Denna lilla drake blåser med största glädje ut en meterlång eldslåga för den tunnelkrälande äventyrarens upplysning. Varning! Förvaras ej i närheten av brännbara material!

Fackeldraken är en Draconis Minimalis. Se Monster för mer detaljer om denna charmerande varelse.

(RD-2201, Ramkins Drakfarm/Daniel Andersson)< Föregående   Nästa >

Se även
aki03.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.