Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Playelfs postorderkatalog
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Playelfs postorderkatalog PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 12
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs postorderkatalog
Tjänster
Verktyg
Trolldrycker och förnödenheter
Vapen

Trolldrycker och andra förnödenheter

Kur Light: 750 spänn per flaska. Endast 1 kalori per flaska! Perfekt för tunnelröjaren som inte vill tappa figuren av alla helande drycker och högenergiläsk som han eller hon tankar i sig.

En flaska innehåller en dos. Att sätta i sig en flaska gör att mängden Ont omedelbart minskas med två. Dessutom får man en poäng Krupp. Däremot blir man garanterat inte fet av den.

(FZ-2910, Farm&Zeedeks Läkemedel/Krister Sundelin)

Fis-Hermans vän: 2 spänn per flaska. Fis-Hermans vän är en bryggd som tillverkas i hemlighet av de allra gamlaste av urgamla vikingaalver. Receptet har gått från far till oäkting i många skiljsmässor och har aldrig spridits utanför byarna förrän nu. Fis-Hermans vän är något som man inte dricker själv, utan endast bjuder till vänliga men sturska främlingar som frågar om det starkaste som finns. Varning! Överdrivet bjudande av drycken kan leda till magknip och skrattkramp. Bör ej förtäras själv.

En sipp ger 3 poäng ont och tarmvred.

(PB-2214, Propps Bryggerier, Daniel Tönnberg)

Propps Blä: 1 spänn per flaska. Är maten för starkt kryddad? Vrider din mage sig dubbel av all vitlök och peppar som vräks i sörländsk mat? Här är lösningen: en flaska av vårt special-öl Propps Blä tar effektivt bort all smak från överdrivet kryddad mat, så att den inte längre smakar någonting, och gör så att den mest exotiska mat smakar precis som hemma (inte alls). Varning! Styrkan sitter i smaken.

(PB-2216, Propps Bryggerier, Krister Sundelin)

Helande trolldryck: 500 spänn per flaska. Ett måste för varje äventyrare. Tack vare vårt kontrakt med alkemistgillet kan vi erbjuda en fullgod helande dryck för endast 500 spänn per flaska (normalpris 600 spänn). Den smakar visserligen blä och innehåller inte en slurk Jäger som våra konkurrenters, men om man mår så dåligt att man är tvungen att sätta i sig en helande dryck så spelar smaken och alkoholstyrkan ingen roll.

En flaska innehåller en dos. Att sätta i sig en flaska gör att mängden Ont omedelbart halveras (avrunda uppåt). Att sätta i sig två flaskor gör att man förlorar hälften igen, men får å andra sidan fem poäng Krupp.

(FZ-2610, Farm&Zeedeks Läkemedel/Krister Sundelin)

Kvicklunch Vägkost: Endast en spänn per portion. Kvicklunch vägkost är den perfekta lösningen för den stressade äventyraren som är ute länge på vägarna. Varje portion väger endast 0,2 kg och tar extremt liten plats. Portionen håller i princip hur länge som helst - dess bäst-före-datum ligger garanterat någonstans på andra sidan om nästa konflux, kataklysm eller annan världsomspännande apokalyps. Vad bättre är, man behöver aldrig äta dem! Detta gör att äventyraren aldrig behöver riskera att smaka på något som han avskyr. En Kvicklunch vägkost försvinner helt enkelt, och äventyraren blir mätt, nöjd och belåten.

Som sagt var, en portion Kvicklunch vägkost försvinner varje dag, och man behöver inte äta något under resten av dagen.

(TR-875, TrollAB Kök/Krister Sundelin)

Helande troll-trolldryck: Endast 20 spänn flaskan! Till skillnad från den vanliga helande drycken, som ofta fungerar med hjälp av magi och annat otäckt, så är det här en helt mundan skapelse och kan därför användas även av de personer vars religion förbjuder magi. Medges, den är inte lika effektiv som en riktig helande dryck, men för sitt pris så är den sannerligen fantastisk. Troll-trolldrycken består av (bland annat) sumpvatten, härsket öl, rutten vitlök, stuvad spenat, orchsvett och ett par hemliga ingredienser som gör att den luktar apa och smakar ännu värre. Skulle en kamrat vara skadad, visa bara flaskan för honom och hota att hälla ner innehållet i halsen på honom. I extrema fall, låt honom andas in den ljuvliga aromen. Vi lovar att han omedelbart kommer att lova att han mår mycket bättre! Grepptång och skyddsmask ingår ej. VARNING! Får absolut inte drickas, ätas eller på annat sätt förtäras!

Att visa flaskan gör att Ont räknas som att det var tre poäng lägre i en timme. Att låta någon lukta på flaskan gör att Ont räknas som fem poäng lägre i två timmar. Dessa effekter är inte kumulativa och när effekten går över får personen ännu ett Ont, vilket dock kan botas genom att ta fram flaskan igen. Att låta någon dricka av innehållet är direkt hälsovådligt och offret får omedelbart två poäng Ont på grund av magknip. En stor klunk ger fem poäng Ont och akut magförgiftning, och om någon häller i sig hela flaskan så avlider personen.

(TR-878, TrollAB Kök/Krister Sundelin)< Föregående   Nästa >

Se även
Svansen.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.