Hem arrow Övriga rollspel arrow Gondica arrow Klurisar i Eon
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Klurisar i Eon PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 35
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-05-17
Artikelindex
Klurisar
Utmattning
Det okända vapnet
Lans, lans och lans
Pain don\'t hurt
It\'s only a flesh wound
Vapens stora bräcklighet
Bakvänd fäktning
Enhandat tvåhandat
Alkemi enligt salamitaktiken
Den tomma effekten
Dubbel effekt
Mitt slott är min borg
Rekursiv ålder

Dubbel effekt

(Förklaring)
Det är lite förvirrande med vad som menas med att kasta besvärjelser igen. I regelboken står det att en provisorisk besvärjelse inte får kastas samtidigt som man har samma besvärjelse igång på annat håll, medan i Mystik&Magi står det att man inte får kasta besvärjelser innehållande en viss provisorisk effekt samtidigt som samma effekt är aktiv i en annan besvärjelse. Så vad gäller? Jo, följande:

Har man Mystik&Magi så gäller Mystik&Magi: en provisorisk effekt måste ta slut, antingen naturligt genom att den upphör eller onaturligt genom att magikern tar bort den, innan man kan använda samma effekt igen. Försöker man väva en ny effekt av samma typ som redan används så avslutas den gamla automatiskt.

Har man inte Mystik&Magi gäller regelboken (duh!): en provisorisk besvärjelse måste ta slut, antingen naturligt genom att den upphör eller onaturligt genom att magikern tar bort den, innan samma besvärjelse kan kastas igen. Försöker man en ny besvärjelse av samma typ som redan används så avslutas den gamla automatiskt.

Detta är fullt naturligt - det finns inga effekter listade i regelboken, varför en användare av enbart regelboken inte har den blekaste om vilka effekter som ingår i vilka besvärjelser, och därmed inte kan utgå från effekterna för att avgöra om de kan användas eller inte. Så för att göra det så enkelt som möjligt skrev vi helt enkelt att en provisorisk besvärjelse inte kan kastas så länge som samma besvärjelse är aktiv.< Föregående

Se även
blahimmel.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.