Hem arrow Nyheter arrow Senaste nytt arrow Nu är det slut
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Nu är det slut PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-09-28

Så hände det som jag har fruktat så länge. Västmark Tredje Utgåvan har tagit slut. Det kan hända att det finns något enstaka ex kvar liggande i butik, och jag har ett par liggande i konventslådan som enbart kommer att säljas på konvent, men for all intents and purposes så bör Västmark Tredje Utgåvan anses som "slut förlag".

Blir det en fjärde utgåva? Tja, det finns möjlighet för det, men i vanlig ordning så tänker jag faktiskt inte lova något förrän det faktiskt finns någonting att lova.

En fjärde utgåva skulle i så fall bli i hårda pärmar som Andra Imperiet, ha ett helt nytt magisystem, förmodligen använda taktikkort, och dessutom ha en helt ny och slimmad uppsättning färdigheter. I övrigt skulle systemet vara i stort sett detsamma, och världen skulle vara den som vi alla känner och älskar.

Men som sagt var, det ligger en bit in i framtiden. En fjärde utgåva måste skapas först innan den kan tryckas. Dessutom känns det trångt på marknaden just nu, med två andra fantasyrollspel och ett tredje på väg som i stil och stämning verkar vara exakt likadant som Västmark. Det är inte så motiverat just nu att ta upp kampen.

Konventsäventyrsserien kommer dock att fortsätta en stund till. Det är minst en del kvar av sagan om flickorna från Vittratjärn och Konungens svärd, och det är faktiskt riktigt knepiga äventyr att skriva - lustigt nog, eftersom sagan nu har ett mål och fokus. Dessvärre så har den hoppat upp två snäpp i episkhet, och eftersom rollpersonerna är fyra unga flickor och en väpnare så kommer det att bli problem med trovärdigheten om man inte har spelat de tidigare tre delarna, och själva äventyret ger dessutom en aningen falsk bild av Västmark.

Men en fjärde del blir det på GothCon, och kanske även en femte.

Och kanske, kanske blir det en fjärde utgåva av Västmark samtidigt som det...

PS: För de som undrar, jag kommer inte på bok och biblioteksmässan.

< Föregående   Nästa >

Se även
shayuna.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.