Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Raser i Playelf
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Raser i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 5
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Raser i Playelf
Alver
Dvärgar
Orcher
Minotaurer
Bygga nya raser

Alver

Alver är finlemmade och godsinta varelser (yeah, right...) med spetsiga öron som är evigt unga. Efter att ha vuxit upp till puberteten bromsar åldrandet in och avstannar till slut helt. För en del stannar åldrandet redan i övre tonåren, medan för andra så stannar åldrandet först vid fyrtioårsåldern.

Alver är mycket naturnära varelser och föredrar att bo nära naturen. Den typiske alvens tidsfördriv är att lukta på blommor, dikta, sjunga och skjuta ondskefulla inkräktare i skogen (det vill säga orcher).

Alla alver har fördelen Evigt Ung (värd fem poäng) vilket normalt balanseras med nackdelen Taskigt Tidssinne (också värd fem poäng).

Skogsalver

Skogsalver är den vanligaste sortens alver. Det är de som mest uppfyller den klassiska bilden av alver. Skogsalvernas längd varierar från mycket kortare än människor till mycket längre än människor. Medellängden är dock densamma. Skogsalver föredrar bågar som vapen och om de tvingas till närstrid så tar de till ett kortsvärd och en sköld. De klär sig oftast i brunt och grönt.

Skogsalver tycker inte om dvärgar, mest på grund av att dvärgarnas yxor känns hotfulla mot träden, men de fullkomligt hatar orcher som dels luktar illa, dels är aggressiva och våldsamma och dels sabbar naturen. Dessutom antas orcher vara onda, och eftersom skogsalver är goda så måste alverna bekämpa orcherna.

Skogsalver har fördelen Evigt Ung (5) och får en bonustärning på Skjuta. Detta balanseras med Taskigt Tidssinne (5) och Hata Orcher (5).

Vingalver

Vingalver är små, glada, nyfikna och busiga. Det är sällan de blir längre än 150 cm, och på grund av deras lätta benstomme så väger de sällan mer än 35 kg. Däremot har de ett par enorma vingar, med ungefär 5,5 meter mellan vingspetsarna. Formen, mönstret och färgen varierar från individ och är lika unikt som ett fingeravtryck, men någon form av rovfågelsvinge är vanligast. Vingarna kan prydligt vikas ihop och sticker då bara upp någon decimeter över huvudet.

På grund av vingarna kan vingalverna inte ha vilka kläder som helst. De brukar normalt klä sig i en mjuk skinnfäll med hål för huvudet som knytes vid midjan och arm- och benvärmare i skinn. Pälsen är normalt kvar och vänds inåt för att värma när man flyger.

Vingalverna är nyfikna av sig och flyger gärna omkring över hela världen. De tycker inte särskilt illa om någon. Det enda de egentligen hatar är konceptet inomhus. Deras egna hus påminner mest om en korsning mellan ett fågelbo och ett vindskydd, och ett riktigt hus (eller ännu värre, underjorden!) kan skrämma slag på vingalver. Dåligt väder är också något som vingalver hatar och en rejäl storm med åska kan få vilken vingalv som helst att darra av skräck!

Vingalver lever huvudsakligen på jakt. De använder oftast pilbåge för detta. Ett fåtal vingalver har lärt sig att hantera de lätta japanska svärden, men annars undviker de närstridsvapen.

Vingalver har fördelarna Evigt Ung (5) och Flygförmåga (10). Dessutom har de en bonustärning vardera på Leta och Balans. Detta balanseras med Taskigt Tidssinne (5), Fobi: Stormar (5), Fobi: Inomhus (5) och Vek (10)

Höglandsalver

Höglandsalver är de alver som inte fick bo kvar i skogarna då de inte ville låta skogsalverna Vara Chef över dem, och därför flyttade upp i höglänt terräng (oftast i form av ljunghedar, berg och dalar). Nu bor de bland bergen i ett klansamhälle, dricker whisky, spelar säckpipa, stöter stock, dansar höglandsdans, samt naturligtvis klanfejdar och stjäl boskap.

Höglandsalver går oftast klädda i kilt som en kilt ska bäras (dvs ingenting under), en skjorta och en basker. Ibland har de pälsfällar lindade kring benen, och om de är riktigt rika så har de stickade strumpor och riktiga skor. De talar en nästan obegriplig dialekt av alviska som innehåller jättemånga mystiska ord.

Höglandsalver tycker inte om skogsalver, bryr sig inte ett dyft om dvärgar och ogillar orcher. Däremot älskar de klar bergsluft, whisky, sina klantraditioner och gladvåld. De föredrar att använda sina stora svärd med v-formad parerstång i kombination med en stor dolk eller en liten sköld. Rustning tycker de inte om av tradition.

Höglandsalver har fördelen Evigt Ung (5). De får dessutom en bonustärning på Våld och en bonustärning på antingen Supa eller Tåla Stryk. Detta balanseras med Taskigt Tidssinne (5) och Stolt Jävel (10).

Vikingaalver

Vikingaalverna är alver som flyttat från skogen för att de tycker att skogsalver är mesar. De skiljer sig från andra alver genom att de gillar dvärgar! Vikingaalvernas intressen är att supa, plundra byar, bygga långskepp, slåss, jävlas med skogsalver och brygga öl och mjöd.  De slåss helst med yxa eller svärd tillsammans med en sköld. De gillar inte skogsalver och vingalver och ogillar orcher.
(Björn Ylinenpää )

Vikingaalverna har fördelen Evigt ung (5). De får också en bonustärning på Våld och en bonustärning på antingen Supa eller Tåla Stryk. De har nackdelarna Taskigt Tidssinne (5) och Stolt Jävel (10).< Föregående   Nästa >

Se även
Svansen.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.