Hem arrow Nyheter arrow Playelf arrow Raser i Playelf
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Raser i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 5
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Raser i Playelf
Alver
Dvärgar
Orcher
Minotaurer
Bygga nya raser

Dvärgar

Dvärgar är korta, kraftiga och skäggiga skandinaver som gillar öl, sten och järn. Det påstås att de älskar guld över allt annat, men det stämmer inte.

Det finns en hel del mysterier angående dvärgar. Till exempel undrar de flesta varför det inte finns några dvärgkvinnor. I själva verket finns det massor av dem, det är bara det att de är näst intill identiska med männen. Det finns inte heller några genus i dvärgiskan, varför allt har kommit att bli översatt med maskulinum, så i språket finns det inte heller något som förråder dvärgkvinnornas existens.

Av någon anledning verkar folk fullständigt ignorera de större mysterierna, som till exempel hur de kan göra öl utan att odla, varifrån fläsket till gästabuden kommer och hur det kommer sig att det finns över 1200 ord för "guld" i dvärgiskan om de nu inte älskar guld.

En helt vanlig jävla dvärg

En helt vanlig jävla dvärg är precis som urtypen ovan. Det finns ingenting mer att skriva om dem, utom att de har fördelen Mörkersyn (5), får en bonustärning på Tåla Stryk och Envishet och en bonustärning på någon av egenskaperna Våld, Supa och Smida. De har nackdelarna Kort (5), Stolt Jävel (10) och Vresig (5).< Föregående   Nästa >

Se även
girighet.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.