Hem arrow Bus och bös arrow Bus arrow Playelfs fäll-tävlan: föremål
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Playelfs fäll-tävlan: föremål PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 1
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs fäll-tävlan: föremål
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7
Sida 8
Sida 9

Dödlighet 2Cigarrsnopparen är en elak liten sak, riktad mot alla de som samlar på sig tonvis med magiska ringar. Den utgörs helt enkelt av en vacker slät ring. De som har läggning åt det hållet kan känna att den utstrålar välvillig magi, eller i varje fall praktiskt magi och definitivt inte ondskefull. Trär man den på någonting så blinkar den till fyra gånger med ett magiskt ljus, tre gånger i grönt och en gång i rött, med ungefär en sekunds intervall.

Blinkandet är i själva verket en varningssignal, avsedd för de idioter som inte kan se skillnad på ett nyttigt redskap och ett smycke. En sekund efter det sista blinket snoppas nämligen toppen av från den cigarr som man trätt ringen på. Varningssignalen har lagts till eftersom ringen i sig inte gör någon skillnad på andra avlånga föremål som man kan trä ringar på, som till exempel fingrar, utan snoppar av toppen ändå. Men så dum kan väl ingen vara... 8)

(Krister Sundelin)

Dödlighet 4"Inte idag, älskling, jag har huvudvärk" är väl förmodligen världens mest kända fras, möjligen strax efter "att vara eller icke vara". Efter att ha läst denna föremålsfälla förstår man varför.

Fällan består av en elegant utformad tunnhjälm, med fin stoppning inuti och av yppersta stål, med utsökt ytfinish och dyrbara graveringar och guldinläggningar. Den är välbyggd, värdefull och ser ut att tåla ett slag från Arnold Schwårztavad ungefär. Inuti, under stoppningen i hjässdelen, finns ett par hullingförsedda spikar som är precis tillräckligt långa för att sätta sig under skallbenet vid första bästa smäll pe hjälmen. Hullingarna på spikarna fungerar ungefär som små coctailparaplyn och fälls ut när hjälmen ska tas bort från huvudet. Spikarna är inte så pass långa att offret dör, utan har mer en trivsamt lobotomerande effekt på hjälmbäraren. Att sedan få bort hjälmen från huvudet är ju faktiskt i det närmaste omöjligt utan att ha ihjäl det stackars offret.

(Magnus Pedersen)< Föregående   Nästa >

Se även
Svansen.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.