Hem arrow Skapa rollspel arrow Att arrangera konventsäventyr
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Att arrangera konventsäventyr PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 13
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-12-28
Artikelindex
Hur man arrangerar konventsäventyr
Inför konventet
Under konventet
Efterarbete

Så, det var väl det före konventet. Under konventet så är det några saker som du ska hålla reda på:

För det första dina spelledare. De har en tendens att sippra iväg och försvinna. Se till att du får möjlighet att träffa dem innan passet så att de kan gå igenom äventyret snabbt och ställa frågor.

För det andra så kommer du att få två listor från konventet. Den första är en lista över salar/spelplatser där lagen får hålla till, och den andra är en lista över anmälda lag. Dessa två ska pusslas ihop på något sätt, så att alla lag får en plats att spela på.

De två stora begränsande faktorerna som du har är med andra ord spelplatser och spelledare. Det är i allmänhet de två som begränsar hur många av lagen som får spela. Dessvärre innebär det ofta att en del lag inte får spela. Det är tyvärr bara att beklaga. Konventet kommer att försöka pussla ihop så att du får lagom med spelplatser till de anmälda lagen, men även de har platsbrist. Det är mycket viktigt att du vet hur många spelledare du har. Då kan konventet avdela lagom många salar, och dessutom meddela de lag som du inte har plats för att de är reserver: de får dyka upp och hoppas att det finns plats pga avhoppare.

Ett problem som du kan vara beredd på är inkompletta lag. Även om du skriver i utskicket att äventyret är för fem spelare så lär det dyka upp ett lag eller två som bara har tre deltagare. Försök hjälpa dessa att hitta kompletterande spelare, gärna från inkompletta lag på reservlistan.Nästa >

Se även
sorg.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.