Hem arrow Skapa rollspel arrow Att arrangera konventsäventyr
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Att arrangera konventsäventyr PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 13
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-12-28
Artikelindex
Hur man arrangerar konventsäventyr
Inför konventet
Under konventet
Efterarbete

När du väl har skickat iväg alla spelledare och lag så kan du koncentrera dig på annat, till exempel butiker, Håkan Ackegård, löst folk i cafeterian... jasså, skulle du också spelleda ditt scenario? Jaja, i vilket fall som helst, fem timmar senare så uppstår det sista som du måste ta hand om: bedömningar.

Spelar man i tävlingsform så ingår någon slags bedömning av lagets prestationer i form av rollgestaltning och/eller prestationsångest. Ha gärna ett formulär klart för bedömningen, och försök få spelledarna att leta upp dig och ge den till dig. Därför måste du tala om var du är under och strax efter passet. Försök gärna ha en avgenomgång också, där spelledaren muntligt kan ventilera åsikter. Sammanställ resultatet och utse en vinnare. Meddela konventsledningen vem vinnaren är.

På prisutdelningen (om sådan är aktuell), håll dig kort. Ta tjugo sekunders presentation, högst, och rabbla upp de vinnande lagen. Konventet ställer ofta upp med plaketter och tröjor (kolla det med konventsledningen!), men det blir roligare om du har ett mer personligt pris att dela ut. Dela ut priserna, skaka tass och lämna scenen.

Många konvent har någon form av erbjudande för spelledare som ställer upp, till exempel i form av inträdesavgiftsåterbäring. Det innebär lite mer pappersarbete, i form av att du skriver på ett papper att spelledaren i fråga har jobbat under passet (ange vilket pass), med ditt arrangemang, och sätt en kråka på det.

...och det är väl det "enda" som du behöver göra.Nästa >

Se även
girighet.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.