Hem arrow Övriga rollspel arrow KYSS arrow Monster i Playelf
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Monster i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 3
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Monster i Playelf
Dumma monster 1
Klyftiga monster 1
Klyftiga monster 2
Ohyra
Drakar

Drakar

Drakar är ett kapitel för sig. För tillfället är det kapitlet tämligen halvfärdigt, men...

Draconis Dementis

Kort och gott senila, närsynta och gubbsjuka drakar. Dessa drakar ligger i sina hålor och väntar på... Varje fantasyrollspel... Vad var det nu jag skulle säga? Nåväl... Dessa drakar ligger i sina hålor och sover, vad gör väl en drake annars? Och när de inte sover så vill de ha kalorier, för en drake vill ju på ålderns höst lägga på sig en rejäl statusgivande buk, gärna ornamnenterad med guld och diamanter. Buken skall dessutom vara så stor och välmående att avståndet mellan guldmynt och diamant är exakt tre spänn och ett grus. Det är den perfekta statusbuken, endast uppnådd av den gamle ärkedraken Lucctahr Illah. Denna buk uppnås lättast genom att dricka upp ett helt kungarikes öllager samt att äta upp hela dess boskapsbestättning och därefter ta sig till en lämplig skattkammare. Fast hos draconis dementis är dessa statusbukar sällsynta, de har nämligen problem med att komma ihåg var just det där frodiga kungariket just låg.
( )

(Värden på Draconis Dementis glömdes bort. /red.anm. 8)

Draconis Sociopatis

Detta är helt enkelt en drake i vilken ålder som helst som har haft oturen(?) att drabbas av allvarliga störningar i känslo- och viljelivet, med andra ord har den blivit vad som vanligen brukar betecknas som "psykopat". Utmärkande för en Draconis Sociopatis är att den har blodsprängda, stirrande ögon, tuggar fradga och har ett stelt, perverst leende som blottar såväl tandköttet som dess grova, gulaktiga gaddar. Draconis Sociopatis finns i två varianter: Draconis Sociopatis Brutalis och Draconis Sociopatis Sofistikatis. Draconis Sociopatis Brutalis är bara en brutal, morbid fradgatuggande best utan högre IQ än en amöba och har bara ett mål: att döda/skada/förstöra/lemlästa allt som kommer i dess väg, medan Draconis Sociopatis Sofistikatis har en otrevlig ovana att vara både intelligent, lömsk och sofistikerad och gilla poesi, konst, fysisk och psykisk tortyr samt medicinsk facklitteratur. Draconis Sociopatis Brutalis är bara ute efter att brutalt och effektivt ha ihjäl så många som möjligt (förslagsvis rollpersoner som blivit för kaxiga mot källarmästaren), medan Draconis Sociopatis Sofistikatis finner ett perverst, sadistiskt nöje i att tortera och plåga ensamma, hjälplösa offer i oändlighet innan han slutligen låter deras livsgnista slockna genom att slita sönder dem på något intressant sätt, alltid med kirurgisk precision. Draconis Sociopatis har mycket sällan några boplatser utan drar ständigt runt i jakt på nytt folk att slita upp magen på. Vanligtvis har de också en arme av drakjägare i hälarna. Draconis Sociopatis Brutalis har en korkad ovana att anfalla dessa, varav den ofta blir mer kortlivad än sin intellektuelle kusin.

Eftersom Draconis Sociopatis som sagt lider av psykiska störningar så är de alltid mycket oberäkneliga och jobbiga att ha att göra med, och man vet aldrig vad de skall ta sig till härnäst. Det brukar dock vara något i stil med att slita loss lemmarna på närmaste äventyrare och utöva "kast med liten boll" med honom…

Draconis Sociopatis Brutalis
Egenskaper: Våld 35, Döda 28, Lemlästa 18, Slå isönder saker 27, Flyga 10, Lukta 11, Spruta eld 18 , Dregla 17, Tåla stryk 25, Övervåld 15, Finna dolt offer 6, Skrämma folk 25, Stirra vilt 22, Avge gutturala läten 15.
Fördelar: Orädd, Psykotisk, Våldsam, Jättemaffastor, Hård hud (skydd +15), Brutal, Flygförmåga, Eldflås.
Nackdelar: Psykotisk, IQ-befriad, Extremt odiskret, Högljudd.
Vapen: Jättestora klor +10, Jättestora tänder +15, Hård svansklubba +6, Vassa horn +5, Krossa folk och fä +25, Gigantisk eldkvast +50
( )

Draconis Sociopatis Sofistikatis
Egenskaper: Döda 15, Döda långsamt 36, Lemlästa 18, Tortyr 40, Sadistiskt våld 32, Envishet 11, Spruta eld 20, Flyga 20, Leta 14, Lukta 26, Tåla stryk 25, Läsa/skriva massa språk 19, Tala massa språk 25, Tänka 15, Övertala 18, Psykologi 26, Poesi 14, Psyka folk 58, Historia 26, Medicin & Anatomi 17, Geografi 26, Kirurgi 29.
Fördelar: Smart, Intellektuell, Bildad, Lugn, Tyst, Flygförmåga, Eldflås, Hård hud (skydd+15), Kylig röst, Orädd, Psykotisk, Äckligt grym.
Nackdelar: Psykotisk, Sadistisk, Pervers, Omständig, Nyfiken, Överlägsen.
Vapen: Jättestora vassa klor +10, Jättestora stålförstärkta tänder +20, Mycket vassa horn +6, Gigantisk eldkvast +50, Psyka folk till döds +10
( )

Draconis Minimalis

Tänk dig i i en situation där du är inne i ärkeskurkens grotta och det endas som lyser upp detta fasans tillhåll är spelarens/spelarnas enda fackla. Naturligtvis så flämtar facklan strax till och dör. Källarmästarens min kröks i ett elakt litet småleende när han/hon meddelar spelaren/spelarna att det endas som hörs är någonting stort som kommer dundrande mot er i det kompakta mörkret. Allt set bokstavligt talat mycket mörkt ut för äventyraren/na.

Ännda fram till att en spelare kommer på att han ju faktiskt har en Draconis Minimalis med sig. Triumferande sliter han upp den lilla krabaten ur dess slummer i bottnen på väskan och får fyr på den. Resten är, som man säger, historia. Slaffsandet av monstret är nu bara en formsak.

Vad är då Draconis Minimalis ? Jo som namnet antyder så är det en mycket liten drake (ca 30 cm lång) med ett eldflås anpassat därefter med en max storlek på ca 1 meter. Draconis Minimalis skiljer sig inte bara genom sin storlek (Eller avsaknad av sådan) utan även mentalt. Framför allt är den urbota snäll och harmlös och vill inget hellre än att få käka lite bränbart bös, sätta eld på saker emellanåt och annars bara ligga och slöa på en mysig ryggsäcksbotten.

Draconis Minimalis är relativt ovanlig men finns i långt fler exemplar än sina större släktingar. De lever i svavelgrottor där de käkar svavel, rapar eld och är allmänt nöjda med livet. Emellanåt händer det att det kommer någon girig äventyrare som skäl ett ägg eller en mycket liten unge. Det senar är dock ganska riskabelt eftersom de då oftast redan präglats på föräldrarna och om ungen inte får se den/som den är präglad på så begår den självmord i ren sorg genom att helt enkelt sluta rapa eld och om den inte lättar på trycket ibland så exploderar den tillslut. När ungarna blir äldre och självständiga (under tonnårskrisen någon gång efter ca 2 timmar) förkastar de dock dessa ideer som barnsliga och i ren revolt mot föräldrarna gör de tvärtom och accepterar allt möjligt dum som man gör med dem.

Att sälja dessa drakar är vanligtvis en mycket lönande sysselsättning eftersom det ofta kryllar av mörkrädda äventyrare som är beredda att betala dyrt för att se monstren i ärkeskurkens grotta.

Draconis Minimalis är visserligen ganska dyr i inköpspris (ca: 200 Pix) men mycket billig i drift, ett par tändstickor om dagen bara (för svavlets skull) eftersom de förtär det mesta som är brännbart. Exempelvis sedlar, kläder, små men för äventyraren viktiga saker, rakvatten, fotogen, skattkartor, magiska formler etc.

En lagon elak överaskning för den fege och mörkrädde äventyraren.

Draconis Minimalis
Egenskaper: Lysa upp +10, Tända brasor +10
Fördelar: Snäll
Nackdelar: Liten
Vapen: Litet men hett eldsprut +10
( )< Föregående   Nästa >

Se även
aki03.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.