Hem arrow Nyheter arrow Pressutskick arrow Rävsvans Förlag öppnar T10-systemet
Senaste artiklarna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf

Rävsvans Förlag öppnar T10-systemet PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-13

Pressrelease 2004-01-10

Efter framgången med Västmark så har många efterfrågat att få göra egna rollspel med samma system, T10-systemet. Rävsvans Förlag tillgodoser nu behoven genom att öppna T10-systemet för allmänheten.

T10-systemet är inte ett generellt eller universellt regelsystem utan ett meta-system, det vill säga en samling verktyg för att skapa kompletta rollspel. I den form som de presenteras under Rävsvans Fria Licens så är de snarast att betrakta som byggklossar för spelskapare, inte extraregler till rollspelare, även om de naturligtvis kan användas för det också.

Öppnandet av T10-systemet sker med två grepp. Det första är att lägga fram ett exempel på en licens som gör det möjligt för vem som helst att använda de texter som läggs under licensen. Det andra är att släppa användningen av T10-logotypen fritt under förutsättning att ens spel faktiskt är ett T10-spel.

"Det är inga krångliga avtal" säger Krister Sundelin. "Den ena, Rävsvans Fria Licens, är en text som skyddar upphovsrätten hos en text men garanterar att andra ska kunna använda texten. Den andra, T10-avtalet, är till för att garantera att ett spel är ett T10-spel. Ingendera är avsedda att tvinga folk att köpa regelböcker eller sno upphovsrätten, och ingendera innebär några krångel med produktidentiteter eller att markera öppet material."

Om KB Rävsvans Förlag

Kommanditbolaget Rävsvans Förlag är ett litet företag i Skövde som producerar rollspel, både som print-on-demand och som elektroniska dokument för gratis nerladdning från nätet. Debuten utgjordes av spelet Trollvinter, följt av det oseriösa superhjältespelet Too hard to duck! Västmark var det första rollspelet som släpptes i elektroniskt format, och spelets tredje utgåva är det tredje spelet som släppts i tryckt form.

Rävsvans Förlags filosofi är att utnyttja fördelarna med print-on-demand-teknik och elektroniska dokument för att skapa och sprida rollspel som inte skulle bära sig med konventionellt offset-tryck på den svenska rollspelsmarknaden, huvudsakligen små spel med annorlunda miljö för specifika målgrupper, och att göra detta utan att tumma på kvalitet.

Fler produkter från Rävsvans Förlag finns hos specialiserade butiker. Rävsvans Förlag kan även nås på nätet på följande adress:

http://www.foxtail.nu
< Föregående   Nästa >

Se även
dark-jidai-senshi.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.