Hem arrow Västmark arrow Regeltillägg arrow Nya skickligheter
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Nya skickligheter PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-14

Här är några nya skickligheter till Västmark, som kan användas för att utöka den normala skicklighetsrepertoaren.

Trolleri (M) Trolleri är inte samma sak som trolldom. Trolldom är en mystisk konst som har att göra med manipulerandet av naturens krafter. Trolleri handlar bara om fingerfärdighet, eller konsten att manipulera föremål med händerna. Fingerfärdighet kan delas upp i sju olika tekniker: att gömma något i händerna, att göra sig av med något, att plocka fram något, att förflytta något från en hand till en annan, att avleda uppmärksamheten, att byta ett föremål mot ett annat och slutligen att låtsas att man har något i handen som man inte har. Dessa sju grundläggande tekniker kombineras sedan med olika hjälpmedel (näsdukar, bollar, påsar et cetera) till diverse trollerikonster. Typiska trollerikonster kan vara att trolla fram eller bort föremål på olika sätt, förflytta föremål utan att det syns, hantera spelkort eller utföra det klassiska tricket med tre muggar och bollar. En skicklig trollkonstnär kan tjäna ganska stora pengar genom att uppträda på marknaden. En varning dock: kyrkan är lite känslig på den här sortens trollkonster.

Den gamla tron (Ku) Läran om den gamla tron. De flesta normala troende känner till grunden även utan något värde i skickligheten, men den är ett måste för druider, barder och vergobreter.

Ledarskap (Ko) Konsten att leda folk mot ett gemensamt mål och att inspirera dem mot detta mål genom sina handlingar. Skickligheten är nära besläktad med Retorik, men är av mer praktisk natur, samt att arbetsfördelning ingår i denna skicklighet men inte i Retorik. Skickligheten kan användas för att förvalta ett gods.

Se även förhandstitten om den gamla tron.

< Föregående   Nästa >

Se även
asako.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.